RF SISU Norrbotten

https://www.rfsisu.se/distrikt/norrbotten

RF Riksidrottsförbundet

  • Inom idrottsrörelsen pågår ett omfattande arbete för att fler specialidrottsförbund och föreningar ska öppna upp dörren för personer med funktionsnedsättning.  – Vi tar ett samhällsansvar och välkomnar en grupp som verkligen behöver oss inom idrotten, säger Karin Åkesson och Johanna Hedgårdh, på Svenska Gymnastikförbundet.
  • Riksidrottsförbundet tilldelas 200 miljoner för att idrotten ska nå fler barn och unga genom att förbättra tillgången till idrottsanläggningar och idrottsmiljöer samt stärka förutsättningarna för fritidskortets implementering.
  • Situationen för svenska elitidrottare är ohållbar konstaterar Centrum för idrottsforskning, CIF, i sin årliga rapport av statens stöd till idrottsrörelsen. Rapporten släpps i dag och innehåller en fördjupad analys av villkoren för svensk elitidrott.
  • Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin. Det visar statistik för 2023. Lagidrotter är de som står för de stora ökningarna – kampsportidrotter och idrott för personer med funktionsnedsättning har fortsatt utmaningar efter pandemin.
  • Det ska vara roligt att tävla – Det är nog alla överens om. Kopplat till det kommer Riksidrottsförbundet under våren ha fokus på barn och ungdomars tävlande. – Tävlingsmomentet är en viktig del av idrotten för att ha roligt och utvecklas. Vi vill prata mer om missförstånd och möjligheter när det kommer till barn och […]